Bli inspirerad av andra

Bilutställning Lönsboda

Oscar och Philip anordnade en bilutställning med 60 utställare och flera hundra besökare i alla åldrar. Flera lokaltidningar skrev om deras projekt och de medverkade även i radio där de berättade om hur de gått tillväga.

Buggkurs Glimåkra

Ida och Monia startade upp buggkursen i Glimåkra. Ungdomar från 16 och uppåt deltog i kursen, längre fram anslöt även vuxna dansare och under avlutningskvällen var det en härlig mix av generationer på dansgolvet.

Punkfestival i Bromölla

Föreningen Punk Cooperative anordnade en punkfestival i Bromölla. Första året bokades närmare 30 band och festivalen lockade ungefär 200 besökare, vissa långväga ifrån. 

Mashup Entertainment i Osby

En föreställning med dans, musik och annan underhållning.

Everöds IF ungdomsutveckling

Tobias, Anton, August, Lucas och Dennis var för unga för att gå en tränarutbildning via Fotbollsförbundet. De tog saken i egna händer organiserade en studieresa .

Ridläger i Fjälkestad

Ungdomssektionen anordnade ett ridläger där syftet var att alla deltagare skulle få testa på nya grenar och utvecklas som ryttare. 
Fokus låg dessutom på att skapa en god gemenskap och lära känna varandra bättre.

           Hur är det att driva projekt?

Det är jättekul att göra projekt. Ibland är det lite krångligt, men då har vi alltid fått hjälp.

 

Unga Ess är en projektverksamhet som drivs av Skånes Ess och omfattar två paraplyprojekt: Unga Ess Landsbygd (med stöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling) samt Unga Ess Stad-land & entreprenörskap (med stöd från europeiska regionala utvecklingsfonden).