Bli inspirerad av andra

Pågående projekt

Beach för alla

På Bromölla vattenskidsklubb finns en gamal beachvolleyboll plan. I detta projekt ska den restaureras för att sen ha beach volleyboll under sommaren 2019 och 2020, och precis som projektnamnet låter är den öppen för alla!

Artists

En mötesplats för tjejer, där utrymme för kreativitet och skapande finns, är vad projektet Artists vill göra. Genom skapandeträffar, studiebesök och en avslutande resa med utställning ska alla som vill hitta sin kreativa ådra.

Girls Action Camp

Bouldering, Trampolin, Parcour, SUP, Skate, Wakeboard? Under vecka 27 (preliminärt, planering pågår) kommer fyra tjejer från Bromölla anordna ett läger för dig som är tjej och vill testa aktionsporter. Helt gratis! Mer info kommer!

PR-strateg.

Lukas driver ett UF företag, men vill vidareutveckla företaget till ett aktiebolag efter studenten. För att lyckas ska han, som en del i processen, gå en kurs i PR-strategi. 

Föreläsning psykisk ohälsa

Elin, som driver detta projekt, har som idé att föreläsa för unga om psykisk ohälsa. För att göra detta vill hon utreda hur det är att starta ett företag, gå en utbildning och få rådgivning. Toppen tycker vi!

Borgeby fältdagar med LRF kickers

LRF kickers fixar en bussresa med en guidad VIP visning av Borgeby fältdagar för alla ungdomar. Massa nya kontakter, kunskap och en fantastisk dag utlovas.
Gratis såklart!

Bromölla Pakour

Alla ska testa parkour! Det hoppas detta gäng som kommer att bygga en parkourbana utomhus, öppen 24/7. Invigning och workshops för att fira nya parken ingår i projektet!

BILD KOMMER!

Avslutade projekt

Projektresa Lantbruksmässa i Berlin

Hur är det att vara ung och växa upp med en framtid inom lantbruk? För att skapa gemenskap och visa detta för andra unga ska ett gäng lantbruksbarn åka på en lantbruksmässa i Berlin för att uppdatera sig om det senaste, samt presentera detta för sina klasskompisar. 

Projekt Hurudal

Hur är det att leva med synnedsättning? Det är en fråga som ungdomarna i Projekt Hurudal vill visa. Genom att anordna en dag där aktiviteter såsom goalball, fotboll, klättring och matlagning kan testas vill man visa vilka möjligheter som finns och puscha andra ungdomar med synnedsättning att våga.

BCP Wakegirls

Wakeboard, det är vad tjejerna i BCP Wakegirls brinner för. Har du testat? Annars har du tillfälle i sommar där projektet öppnar upp för tjejer att pröva på helt gratis, skapa gemenskap och visa glädjen i sporten.

Projektresa - CERN

De tre killarna i projektet vill inspirera andra till att välja en karriär, kanske starta eget, eller välja en utbildning, för att följa sina drömmar. Projektet innefattar en föreläsningsturné och en studieresa till Cern i Schweiz. 

Ungas Röst

Genom att arrangera två fotbollsturneringar och föreläsningar kring droger och alkohol vill ungdomarna i Somaliska fritids och kulturföreningen i Kristianstad motverka att ungdomar hamnar snett, samt skapa en gemenskap och mötesplats även med de som bor på andra orter i Skånes Ess område.

Sammankomst 2019

Hur är det att leva i en kommunitet? Projektet sammankomst vill visa detta genom att bjuda in till föreläsningar i Broby, första helgen i april. Lägg datumet på minnet så ses vi där!

Ivö Meet 2019

En bilträff på Ivön, den 27 april, helt gratis! Det är vad arrangören twentyniners crew har fått projektstöd för. Projektet är öppet för alla, och både bilar och epa-traktorer kommer att ställas ut.

Buggkurs Glimåkra

Monia och Viktoria vill sprida glädjen med dans, och vad är då bättre än att arrangera en buggkurs? Vid 10 tillfällen under hösten 2018  kunde ungdomar lära sig att dansa bugg tillsammans i Glimåkra folkets park.

Demokrati i Almedalen kräver unga på plats

När ett gäng unga tröttnade på att politiker pratade om dom istället för med dom blev projektet verklighet. Genom att visa sig på plats i Almedalen samt ha workshops innan om inflytande lyckades man få vara delaktiga i samhälsfrågor på vuxnas arena. Ett resultat som vi hoppas består även om projektet är klart!

Welcome to my life - Magiföreställning

En magishow som genomfördes hösten 2018, där planering och genomförande ingick i projektet. Extra kul att föreställningen var så lyckad att den kommer igen våren 2019. 

DayHack - gamingdag för barn

Olivia, Assar och Lizette vill visa hur viktigt e-sport är, och genom sitt projekt DayHack skapar dom ett LAN och en mötesplats där de som är mellan 8-14 och intresserade av e-sport kan mötas. Både du som aldrig spelat och vill testa och du som spelar ofta är välkommen. 9 mars i Knislinge är dagen du ska skriva in!

Spel utan el - ett socialt projekt mot utanförskap

Glimåkras brädspelsvänner vill, med hjälp av brädspelens fantastiska värld, skapa en gemenskap där alla är välkomna. Projektet innebär inköp av brädspel och prototyper så att man kan göra egna brädspel som används under spelkvällar där alla är välkomna. Brädspelsvännerna ska också arrangera brädspelens dag. 

Antologin Glimmande ögonblick

Kreativt skrivande, fantastiska texter och möjlighet till att bli inspirerad av att själv börja skriva - det är vad projektet Antoligin Glimmande ögonblick vill. Genom att trycka sina egna texter och anordna bokrelease samt berättarafton och skrivarworkshops finns tillfällen att både skriva, läsa och inspireras.

           Hur är det att driva projekt?

Det är jättekul att göra projekt. Ibland är det lite krångligt, men då har vi alltid fått hjälp.

 

Unga Ess är en projektverksamhet som drivs av Skånes Ess och omfattar två paraplyprojekt: Unga Ess Landsbygd (med stöd från europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling) samt Unga Ess Stad-land & entreprenörskap (med stöd från europeiska regionala utvecklingsfonden).